7. OKROGLA MIZA DPAE

Društvo prijateljev agrarne ekonomike v sodelovanju s Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede, UM ter RIS Dvorcem Rakičan v petek, 11. 1. 2019 s pričetkom ob 9. uri v prostorih Dvorca Rakičan organizira že 7. okroglo mizo o aktualni tematiki v kmetijstvu.

V Sloveniji premalo izkoriščamo priložnosti medsebojnega sodelovanja, ki jih s seboj prinašajo projekti v dobi digitalne transformacije v kmetijstvu, saj tovrstnih projektov in sodelovanja še vedno ni veliko. Poleg tega se jih večina organizacij loteva s poudarkom na tehnologijah in manj na poslovno-strokovnih izhodiščih. Veliko rezerv imamo predvsem v razumevanju in nadpovprečnem zadovoljevanju potreb digitalnega uporabnika (pridelovalca). Potencial, ki ga nudi pravo digitalno poslovanje v dobi digitalne transformacije v kmetijstvu je nedvomno izjemen, škoda ga ne bi bilo izkoristiti, saj prinaša številne koristi v kmetijstvu in na posameznih kmetijskih gospodarstvih v RS.

Na 7. okrogli mizi bomo tokrat govorili o “NOVIH OBLIKAH SODELOVANJA V DOBI DIGITALNE TRANSFORMACIJE V KMETIJSTVU”.

Ob koncu okrogle mize bomo razglasili zmagovalno fotografijo že tradicionalnega 5. Fotografskega natečaja »Utrinki s podeželja«, ki je potekal od 1. 6. – 30. 11. 2018.

Veselimo se vaše udeležbe!

Društvo prijateljev agrarne ekonomike